Bovenraamsluiting

Heycop Systemen is al meer dan 40 jaar specialist op het gebied van bovenraamsluitingen. Naast zelf ontwikkelde producten, zoals het bekende Heycop Exter-18 systeem, bestaat het assortiment uit een scala van producten van andere bekende fabrikanten. Het gevolg is een zeer breed pakket aan producten waarmee wij vrijwel elk probleem kunnen oplossen. Zo kunnen we gehoor geven aan alle wensen op het gebied van uitvoering en vormgeving. Bij bovenraamsluitingen is het niet alleen de techniek om een op afstand gelegen raam, luik of rooster te openen of te sluiten van belang. Het gaat met name ook om aspecten als duurzaamheid en veiligheid. Al deze aspecten zijn bij ons in vertrouwde handen. Passende adviezen met deugdelijke producten zorgen voor een goed eindresultaat én jarenlang bedieningsplezier.


Klik voor meer informatie over het beslag voor bovenramen. 

Sub-categorieën

Best verkochte bovenraamsluitingen

Wat is een bovenraam

Bovenraamsluitingen; onder dit begrip verstaan wij ramen die zich buiten het directe bereik van personen bevinden. De bediening, het openen en sluiten van de bovenramen zal moeten worden gedaan met behulp van hulpmiddelen. Hierbij valt te denken aan mechanische oplossingen in de vorm van een stok met een oog of haak, dit wordt meestal gedaan bij raamknip-sluitingen. Een andere oplossing is een slingerstok met haak of oog. Nog weer een andere oplossing is de bediening via een stelsel van stangen en overbrengingen. Tot slot is er nog de mogelijkheid om het raamopeningsmechanisme te bedienen via een spiraalkabel. Hiermee wordt de ketting in de kettingkast uitgeduwd of ingetrokken.

Ook is het mogelijk het raam te bedienen met behulp van een elektrische motor. Voor de bediening met motoren verwijzen we u graag naar het tabblad motoren in deze webshop.

Montage en instructie

Voor het monteren en plaatsen van beslag geven wij u graag informatie via het hoofdstuk Montage en Instructie. Hierin worden de veelgestelde vragen/FAQ beantwoord en kunt u zien waar en hoe er gemeten moet worden voor van het bestellen van de verschillende producten. Als er nog vragen over blijven stel deze dan vooral via info@heycop.nl