verified Gemakkelijk en snel bestellen! verified Voor 12:00 uur besteld, volgende dag in huis (indien op voorraad)

Bovenraamsluitingen

Bij Heycop Systemen kunt u terecht voor verschillende typen bovenraamsluitingen. Een bovenraamsluiting is een systeem om ramen te openen die zich buiten het bereik van een persoon bevinden. Hierdoor kan het lastig zijn om het raam te openen. Een bovenraamsluiting is een handige oplossing. Heycop Systemen is gespecialiseerd in verschillende soorten bovenraamsluitingen.

Het bovenraam

Een bovenraam is een raam waar u niet direct bij kunt. Gebruik maken van een trap of stok om het raam te openen is niet altijd prettig. Heycop Systemen heeft daar de oplossing voor, namelijk de bovenraamsluiting.

Bovenramen kunt u vinden in woningen (denk aan een badkamer- of keukenraampje), maar ook in kantoren, gymzalen en scholen. Bovenramen zijn er in verschillende maten maar moeten uiteraard allemaal open kunnen.

Bovenramen zijn er in diverse uitvoeringen. De meest voorkomende zijn:

Bij elk type raam hoort een andere bovenraamsluiting. Naast het type raam is de bovenraamsluiting ook afhankelijk van de afmetingen van het raam. Het is belangrijk om te bepalen om wat voor raam het gaat en welke afmetingen het raam heeft. Met deze informatie kunt u het juiste systeem kiezen.

Bediening van een bovenraamsluiting

Vaak krijgen we vragen als:

  • Hoe krijg ik mijn raam open?
  • Hoe kan ik de hoogte tot het raam overbruggen?

Handmatige bediening

Met een handbediening opent u het raam met de hand. Dit kan eenvoudig door een hefboomgreep of een windwerk. Deze worden op het kozijn op een bereikbare hoogte gemonteerd.
De hefboomgreep of het windwerk wordt met stangen of een spiraalkabel aan het raam verbonden.

Hefboomgreep of windwerk

De raamopener bedienen kan met een hefboomgreep. Een hefboomgreep kan zowel draaibaar als niet draaibaar worden geleverd. Als u liever een van onze windwerken heeft, is dat natuurlijk ook mogelijk. Deze windwerken met een vaste of afneembare slinger zijn zeer robuust. Ze worden toegepast op de moderne systemen maar natuurlijk ook op de oudere systemen. Een windwerk van Heycop Systemen werkt altijd!

Het voordeel van een windwerk is, dat het raam op iedere gewenste stand open te zetten is. Zo is het mogelijk om een beetje frisse lucht binnen te laten of te ventileren, zonder direct in de kou te zitten.

Meer informatie over deze verschillende handmatig bediende bovenraamsluitingen is te vinden bij de verschillende raamtypen:

Naast deze bovenraamsluitingen zijn er de eenvoudigere oplossingen. Bijvoorbeeld een stok met een haak bij raamknip-sluitingen. In de categorie hang- en sluitwerk vindt u meer informatie hierover.

Elektrische bediening

Een bovenraam kan ook door elektrische bediening met een motor worden geopend. Bekijk onze motoren voor meer uitleg over de elektrische raambedieningen.

Verschillende bovenraamsluitingen systemen

Het assortiment van Heycop Systemen is uitgebreid. U vindt in ons assortiment verschillende bovenraamsluiting-systemen.

Bovenraamsluitingen van Heycop zijn kwalitatief hoogwaardige producten die gebruikt worden voor het veilig afsluiten van bovenramen. Deze sluitingen zijn eenvoudig te monteren en te bedienen, waardoor ze veelvuldig worden toegepast in zowel particuliere woningen als in commerciële panden.

Voor uitzetramen is het systeem Heycop Exter-18 de meest gangbare uitvoering.

Voor dakramen zijn de Heycop Exter-154 systemen het meest geschikt.

De systemen met val- en uitzetscharen van de merken Geze en Hautau zijn van gedegen Duitse kwaliteit. Ze zijn uit te voeren met een hefboomgreep, maar ook in combinatie met onze vierkante of ronde windwerk. Op het kozijn gemonteerd geven zij een zeer strak uiterlijk en een goede bediening. Daarnaast zijn alle bovenraamsystemen ook uit te voeren met een slingerstang voorzien van haak of trechter.

De Italiaanse slankheid en vernuft vindt u terug in de UCS oplossingen. Deze systemen zijn zowel voor een valraam als een uitzetraam geschikt.

Meer informatie

Heeft u een vraag over onze bovenraamsluitingen?

Wilt u graag weten welke systeem het meest geschikt is voor uw project?

Neem dan contact met ons op. Wij voorzien u graag van passend advies. U kunt ons telefonisch bereiken op 030 – 63 49 00 of per e-mail via info@heycop.nl

Filteren
corporate_fare
KVK nummer 30068630
credit_card
BTW nummer NL 82.40.87.860.B.04

Contact

location_on
Adres Archimedesbaan 10 3439 ME Nieuwegein, Nederland
smartphone
Telefoonnummer 030 - 635 4900
mail
chat
Whatsapp 06 - 11 850 860
logos
© Copyright 2024 Heycop Systemen | Website door Nextlead