verified Gemakkelijk en snel bestellen! verified Voor 12:00 uur besteld, volgende dag in huis (indien op voorraad)

Motoren

Een elektrische raamopener is ideaal in situaties waarbij het niet mogelijk of wenselijk is om met een mechanische bediening een raam of deur te openen. Heycop Systemen heeft een breed assortiment motoren die gebruikt kunnen worden als elektrische bediening. Maar ook in situaties waarbij ramen, deuren of louvres automatisch moeten worden geopend bij een calamiteit of bijzondere omstandigheid is de elektrische raambediening van Heycop Systemen een prima oplossing. Als exclusief dealer van Mingardi, UCS, Geze en Comunello heeft Heycop Systemen voor iedere situatie een oplossing van een enkele motor tot een complete centrale aansturing. Wij geven u niet alleen advies over het beste systeem, wij kunnen ook de montage voor u verzorgen.

Type elektrische raamopener

De elektrische raamopeners zijn globaal in twee groepen te verdelen:

Deze groepen zijn weer uit te splitsen in:

  • Motoren op 230 volt
  • Motoren op 24 volt

Verschil lineaire en kettingmotor

De eerste keuze bij het vaststellen van de juiste elektrische raamopener is: lineaire of kettingmotor. De lineaire motor heeft in plaats van een ketting om het raam te openen, een bewegende stalen stang. Door de stalen stang wordt de lineaire motor haaks op het raam gemonteerd waardoor deze motor uit het kozijn steekt. Door de wijze van montage wordt de lineaire motor voornamelijk toegepast op dakramen, dakkoepels en hoge uitzetramen. De kettingmotoren worden in lijn met het kozijn gemonteerd waardoor deze veel minder opvallen. Ze worden veelal gebruikt als elektrische raamopener voor een uitzetraam en valraam.

Elektrische bediening op 230 volt of 24 volt

De tweede keuze bij het kiezen van elektrische raambediening is het voltage. Dit is afhankelijk van de wensen en situatie. Als er een enkele motor op een raam in een ruimte moet worden geïnstalleerd kan het makkelijkst een 230 volt motor worden toegepast. Deze stroomvoorziening is altijd wel aanwezig. Als er meerdere motoren op één raam moeten komen dan is het noodzakelijk om een 24 volt motor te kiezen. De motoren worden aan elkaar gekoppeld en moeten synchroon met elkaar lopen. Ook als de motoren aan een centrale unit of gebouwbeheersysteem moeten worden gekoppeld is een 24 volt motor de juiste keuze.

Synchroon lopen

Voor ramen die breder zijn dan 1,5 meter moet het raam op twee punten worden bediend. Dit kan zowel met een lineaire als met een kettingmotor door twee motoren op een raam te monteren. De motoren moeten dan wel synchroon aan elkaar lopen. Dit houdt in dat de motoren gelijk open of dicht gaan. Als dit niet zo is kan het raam gaan wringen. Het raam inclusief de ruit kunnen dan kapot gaan. Het synchroon lopen van de motoren zorgt er ook voor dat als een motor storing geeft, de andere motor ook stopt. De motoren op 24 volt hebben de mogelijkheid voor synchronisatie.

Slag

Een derde keuze bij een elektrische raamopener is de slag; of wel: hoe ver moet het raam open.
De slag wordt aangegeven in millimeter. Enkele modellen hebben een instelbare slag, maar de meeste hebben een vastgestelde slag. De slag in millimeter geeft aan her ver het raam maximaal open kan. De maximale slag die gebruikt kan worden is afhankelijk van de hoogte van het raam en het type ophangbeugel. Motoren die cardanisch worden opgehangen (tussen bevestigingsbeugels zodat deze kan draaien) kunnen een grotere slag aan dan motoren die vast op het kozijn worden gemonteerd.

Kracht (Newton)

Naast de type, voltage en de slag is ook de kracht van de motor van belang. De kracht wordt uitgedrukt in Newton en geeft aan hoeveel kracht de motor aan kan. Met eenvoudige rekensommen kunt u de benodigde kracht uitreken. De berekening vindt u bij de motoren.

Geautomatiseerd openen van de grootste- en kleinste ramen

Als officiële dealer van Mingardi, UCS, Geze en Comunello weten wij alles af van deze producten en bent u aan het juiste adres voor vragen en bestellingen. Elektrische raamopeners bieden de mogelijkheid om uw zware ramen gemakkelijk te bedienen.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over de elektrische raamopeners? Wij beantwoorden ze graag. Stuur een e-mail met foto van de situatie en de gegevens van het raam naar info@heycop.nl voor meer informatie.

Filteren
corporate_fare
KVK nummer 30068630
credit_card
BTW nummer NL 82.40.87.860.B.04

Contact

location_on
Adres Archimedesbaan 10 3439 ME Nieuwegein, Nederland
smartphone
Telefoonnummer 030 - 635 4900
mail
chat
Whatsapp 06 - 11 850 860
logos
© Copyright 2024 Heycop Systemen | Website door Nextlead