verified Gemakkelijk en snel bestellen! verified Voor 12:00 uur besteld, volgende dag in huis (indien op voorraad)

Lineaire motoren

Heeft u een dakraam, raam in de serre, aula of gang waar u niet bij kunt? De lineaire motor biedt de oplossing. Grote of kleine ramen gaan moeiteloos open met deze motoren. Bij Heycop Systemen bent u aan het juiste adres voor passend advies. Als exclusief dealer van Mingardi, UCS, Geze en Comunello heeft Heycop Systemen voor iedere situatie een oplossing van een enkele motor tot een complete centrale aansturing.

De lineaire motor

Lineair staat voor rechtlijnig. Dat zijn deze lineaire motoren ook. De motor duwt een stang of spindel omhoog waardoor het raam open gaat. De motor wordt haaks op het raam gemonteerd waardoor deze altijd uit het kozijn steekt. Houdt u hier rekening mee als u de keuze maakt voor een lineaire motor. Doordat de motor uitsteekt is deze uitermate geschikt voor ramen die zo hoog zitten dat je er niet bij komt zonder een trap of steiger te gebruiken.

Spindel motor 24v of 230v

De spindel motoren werken op 24 volt of 230 volt. Welk voltage moet worden toegepast is afhankelijk van de situatie. Als de lineaire motor onderdeel is van een groter geheel dan is een 24 volt versie meestal van toepassing. Gaat het om 1 raam dan volstaat de 230 volt motor.

Stang of spindel

Een stang of spindel bij een lineaire motor zijn eigenlijk hetzelfde onderdeel van de motor. Er is echter 1 verschil: een stang zit in de behuizing van de motor terwijl de spindel aan de motor vast zit. Het voordeel van de stang is dat de motor slanker oogt.
Bij een spindelmotor is het mogelijk om de onderdelen los van elkaar te vervangen. Ook is het mogelijk om met één motor door middel van een koppelstang een 2e spindel aan te sturen.

Meerdere spindels

Als het raam te groot of te zwaar is voor één spindel, moet er een tweede punt komen waar het raam op bediend wordt.
De tweede spindel moet dan wel synchroon lopen om geen frictie te krijgen op het raam. Afhankelijk van het gewicht van het raam en de situatie kan dit door:

  • Aan de motor een koppelstang te bevestigen die een tweede spindel aanduwt
  • Een tweede motor met spindel te monteren en deze in synchro stand te zetten. Met een tweede motor kan het raam met meer kracht worden open geduwd.

Bevestiging lineaire motor

De lineaire motor wordt altijd met een ophangbeugel bevestigd aan het kozijn. Het is voor de plaatsing van de motor belangrijk dat er voldoende ruimte onder het kozijn is. De motor draait namelijk mee met de openen van het raam. Waar de motor horizontaal ligt als het raam gesloten is, ligt de motor bijna verticaal als het raam geheel open is.

Slag of opening

De stang of spindel duwt het raam open. De lengte van de stang of spindel bepaald hoeveel millimeter het raam open kan. Dit wordt de slag genoemd. Dit is niet de lengte van de motor. Deze is vaak langer dan de slag.

Kracht (Newton)

Om het raam te openen is er een bepaalde kracht nodig. Dit wordt uitgedrukt in Newton (N). Met onderstaande berekening is eenvoudig uit te rekenen hoeveel Newton nodig is per raam.

Geautomatiseerd openen van de grootste- en kleinste ramen

Lineaire motoren bieden de mogelijkheid om uw zware ramen gemakkelijk te bedienen. Als officiële dealer van Mingardi, UCS, Geze en Comunello weten wij alles af van deze producten en bent u aan het juiste adres voor vragen en bestellingen.

Resultaat 1–15 van de 19 resultaten wordt getoond

Filteren
corporate_fare
KVK nummer 30068630
credit_card
BTW nummer NL 82.40.87.860.B.04

Contact

location_on
Adres Archimedesbaan 10 3439 ME Nieuwegein, Nederland
smartphone
Telefoonnummer 030 - 635 4900
mail
chat
Whatsapp 06 - 11 850 860
logos
© Copyright 2024 Heycop Systemen | Website door Nextlead