verified Gemakkelijk en snel bestellen! verified Voor 12:00 uur besteld, volgende dag in huis (indien op voorraad)

Dakraam

Bij Heycop Systemen kunt u terecht voor verschillende sluitingen of onderdelen van sluitingen voor uw dakraam. U heeft keuze uit een ruim assortiment.

Het dakraam

Zoals de naam al aangeeft, zit dit raam in een dak. Een schuin dak of een plat dak, dat maakt niet uit. Wat de ramen gemeen hebben, is dat ze aan de één kant scharnieren en aan de andere kant opengaan. Er zijn echter ook ramen die in het midden scharnieren, de zogenaamde taatsramen.

Dakraam of dakkoepel

Tussen een dakraam en een dakkoepel zit verschil:

  • Het dakraam is een raam wat in een (meestal) schuin dak zit
  • Een dakkoepel is een koepel wat (meestal) op een plat dak zit.
  • Beide ramen zijn met dezelfde systemen te bedienen.

Hoog of laag dakraam

Een dakraam geeft de indruk dat deze op hoogte zit en onbereikbaar is. Maar daar heeft Heycop Systemen de oplossing voor. We hebben verschillende systemen waarbij het raam toch op heuphoogte wordt bediend. Voor ramen die wel op een bereikbare hoogte zitten, hebben we speciale systemen waarbij de bediening aan het raam zit. Doordat de slinger direct aan de spindel zit, kunt u het raam gemakkelijk bedienen en het raam op de gewenste stand open zetten.

Bediening handmatig of elektrisch

De ramen en luiken in het dak kunnen heel goed bediend worden met handspindels of motoren. Door twee handspindels of motoren aan elkaar te koppelen zijn zelfs grotere of zwaardere ramen te openen.

Spindels

De lengte van de spindels bepaalt hoe veel het raam open kan. Dit is uiteraard afhankelijk van de raamhoogte. De bediening van de handspindels gaat met een slinger of koord. De bediening van de motoren kan met een schakelaar of afstandsbediening of automatisch geregeld worden. De kracht van de motoren kan worden afgestemd op het gewicht van het luik of raam. Bij de keuze van de motoren kan ook het voltage geselecteerd gekozen. Als de motor aangesloten is op het gebouwbeheersysteem zorgt de motor voor een rookafvoer bij rook of brandontwikkeling en daarmee veilige vluchtweg.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over welke dakraam bediening het meest geschikt is voor u? Neem dan gerust contact met ons op! Ook voor vrijblijvend advies kunt u ons bellen of e-mailen. Wij denken graag met u mee.

Filteren
corporate_fare
KVK nummer 30068630
credit_card
BTW nummer NL 82.40.87.860.B.04

Contact

location_on
Adres Archimedesbaan 10 3439 ME Nieuwegein, Nederland
smartphone
Telefoonnummer 030 - 635 4900
mail
chat
Whatsapp 06 - 11 850 860
logos
© Copyright 2024 Heycop Systemen | Website door Nextlead