verified Gemakkelijk en snel bestellen! verified Voor 12:00 uur besteld, volgende dag in huis (indien op voorraad)

Uitzetraam

Het uitzetraam

Bij Heycop Systemen kunt u terecht voor een complete bovenraamsluiting of voor de verschillende onderdelen van het beslag voor het uitzetraam. Het assortiment bestaat uit diverse merken zoals UCS en Hautau en het eigen merk Heycop Exter-18 en Heycop Interlux-S. De bovenramensluitingen zijn voor alle soorten uitzetramen beschikbaar. Bekijk snel alle soorten raambedieningen.

Onderdelen beslag uitzetraam

Bovenramenzijn er in verschillende uitvoeringen, waaronder een uitzetraam. Op deze pagina vindt u uitsluitend bovenraamsluitingen en alle onderdelen van het beslag voor uitzetramen.
Een uitzetraam wordt – zoals de naam aangeeft – naar buiten toe uitgezet of geopend met scharnieren aan de bovenzijde.

Bent u op zoek naar bovenraamsluitingen voor uitzetramen? Dan bent u bij Heycop Systemen aan het juiste adres. Met meer dan 100 jaar aan ervaring helpen wij u graag verder.

Klepraam

Een andere veel gebruikte naam voor een uitzetraam is klepraam. Het raam is als het ware een klep die naar buiten geopend wordt.

Uitzetramen die hoog in een ruimte zitten, geven een prima ventilatiemogelijkheid. De warme ‘vervuilde’ lucht kan dan makkelijk de ruimte verlaten en plaats maken voor verse lucht. Lucht verversen is belangrijk want de luchtkwaliteit beïnvloedt de prestaties van personen in die ruimte. Hoe beter de luchtkwaliteit, hoe beter de prestaties.

In de afbeeldingen hierboven vindt u alle verschillende handmatige bovenraamsluitingen voor uitzet- of klepraam.

Uitzetraam op de juiste manier openen

Veel uitzetramen zitten op een bereikbare hoogte. Deze kunnen op een eenvoudige manier worden bediend door een penuitzetter of een raamuitzetter. Maar voor ramen op een hoogte waar u niet gemakkelijk bij kunt, is dit geen optie.

Heycop Systemen heeft hiervoor wel de perfecte oplossing.

Voor het openen van de uitzetramen op afstand hebben we verschillende handbediende of elektrische bovenraamsluitingen in het assortiment.

Verschillende raamopeners

Voor een uitzetraam zijn er verschillende systemen mogelijk:

 • Schaar
 • Kettingkast
 • Motor

Welk systeem het beste bij uw situatie past, hangt af van uw wensen. Hieronder ziet u een aantal vragen die u kunnen helpen om de beste optie te kiezen:

 • Wil ik het raam met de hand bedienen of elektrisch?
 • Wil ik zelf kunnen bepalen hoe ver het raam opent?
 • Of wil ik het raam enkel openen of sluiten?
 • Wil ik één raam tegelijk bedienen?
 • Of wil ik meerdere ramen tegelijkertijd bedienen?
 • Wil ik een vaste of een afneembare bediening?
 • Of kies ik voor een afstandsbediening?

Niet elk systeem biedt alle variaties. Daarom is het goed om eerst te inventariseren wat voor bovenraamsluiting bij uw wensen aansluit.

Zijn de keuzes te lastig of niet te overzien? Stuur ons vrijblijvend een e-mail met enkele foto’s van uw situatie. Wij helpen u graag bij het kiezen van het systeem wat het beste bij u past.

Raamsluitingen voor uitzetramen

Wij onderscheiden hier drie hoofdsystemen:

 • Bediening met scharen
 • Bediening met kettingkast
 • Bediening met motoren

1. Raambediening met scharen

Merken: Heycop Interlux, Geze en Hautau.

Deze producten bestaan uit scharen, hoekoverbrengingen, stangen en hendels of windwerken. hiermee is et mogelijk om ramen op afstand / hoogte te bedienen.

2. Raambediening met kettingkast

Merk: UCS

De kettingkast wordt op het kozijn gemonteerd. De ketting wordt aan het raam gekoppeld. Met een windwerk wordt het raam geopend of gesloten.
Het grote voordeel van dit systeem is dat er redelijk eenvoudig hoogteverschillen in muren en kozijnen overbrugd kunnen worden. Daarnaast is het met een windwerk eenvoudig om de ramen te openen naar behoefte, een kiertje, half of geheel.

3. Raambediening door middel van motoren.

Merk: UCS, Mingardi, Geze, Comunello

Met motoren kunnen uitzetramen zeer eenvoudig worden bediend. Ook dakramen en dakluiken kunnen worden bediend met behulp van motoren. Via een schakelaar of afstandsbediening stuurt u de 230 of 24 volt motoren aan.

Voor de elektrische bedieningen verwijzen we graag naar het tabblad motoren.

Taatsramen

Taatsramen vallen ook onder de uitzetramen. In plaats van de scharnieren aan de bovenkant zitten bij een taatsraam de scharnieren halverwege het raam.
Ook voor deze taatsramen hebben wij alle onderdelen voor de raambediening en het raambeslag. Met een bovenraamsluiting voor uitzetramen kunt u ook taatsramen bedienen.

Meer informatie

Bestel uw nieuwe bovenraamsluiting eenvoudig online of vraag een offerte aan. Ook voor vrijblijvend advies kunt u ons bellen of e-mailen. Wij denken graag met u mee.

Resultaat 1–15 van de 139 resultaten wordt getoond

Filteren
corporate_fare
KVK nummer 30068630
credit_card
BTW nummer NL 82.40.87.860.B.04

Contact

location_on
Adres Archimedesbaan 10 3439 ME Nieuwegein, Nederland
smartphone
Telefoonnummer 030 - 635 4900
mail
chat
Whatsapp 06 - 11 850 860
logos
© Copyright 2024 Heycop Systemen | Website door Nextlead